+ Create new tricision Login 

Login

or


Forgot password?

First visit? Sign-up now!

By continuing you accept the Terms & Conditions and Privacy Policy.

time is up

Qyteti ekologjik

Jepni ide dhe argumenta se cfare elementash duhet te permbaj qyteti ekologjike. Pse duhet te vendosim te tilla elemente? Si ti krijojme ato?


saved
Ideas
Pros and cons
 
Votes
Qyteti ekologjik eshte nje qytet miqesor, qe ka gjelberim, ka elemente qe ndihmojne ne gjenerimin e energjise se rinovueshme, transport publik te zhvilluar, makina elektronike, panele diellore, ekonomi qe bazohet tek produktet bio vendase...etj
by Erviola Ndreko Konomi
 
A e keni menduar ndonjëherë se si do të jetë qyteti i së ardhmes? Nëse jo, po ju themi se është m... more
by MANDI
2
 
Nje qytet ekologjik eshte nje vendbanim njerezor i modeluar ne strukturen e qendrueshme elastike ... more
by Entela
 
4

Livia, Melisa Fejzullau❤️, odesa and 1 more

Ne mund te krijojme nje qyet ekologjik duke larguar mjetet dhe pajisjet qe ndotin ajrin.Duhet te mbjellim peme dhe te perdorim materiale qe nuk e ndotin mjedisin.
by Erisa
 
Për krijimin e një mjedisi t tillë jemi të gjithë përgjegjes.Duke "vënë dorë" mbi secilin element... more
by Jonela🙋🏼‍♀️
1
Erviola Ndreko Konomi
Gjithashtu për të patur një qytet ekologjik ne duhet t'i kushtojmë rëndësi të madhe riciklimit. Duke ricikluar, ne parandalojmë ndotjen e mjedisit si dhe krijojmë mjedise të shëndetshme për jetesë jo vetëm të njeriut, por edhe të gjallesave të tjera.
by Jonela🙋🏼‍♀️
 
Po ashtu, jo vetëm duke ricikluar, por edhe duke shtuar sa më tepër hapsira të gjelbra në zonat e... more
by Livia
1
Erviola Ndreko Konomi
A e keni menduar ndonjëherë se si do të jetë qyteti i së ardhmes? Nëse jo, po ju themi se është menduar për një qytet vertikal dhe ekologjik në mes të shkretëtirës së Saharasë në Marok. Arkitektët e firmës franceze të ndërtimit, Manal Rachdi Oxo, së bashku me Nicolas Laisné Associés kanë në plan ... more
by Mandi
1
Erviola Ndreko Konomi
Nje Eko- Qytet eshte nje Qytet ekologjikisht I shendetshem . Eko-Qytetet jane vende ku njerezit mund te jetojne shendetshem dhe me ekonomi produktive duke reduktuar ndikimin e tyre ne Mjedis .Veprimet kryesore te nje Eko-Qyteti .-Te siguroje strehim te sigurt,uje,kanalizime,,sigurine ushqimit te ... more
by Antea Hodaj
1
Erviola Ndreko Konomi
Qytet ekologjik quajm nje qyetet te gjelber i cili eshte i shendetshem per ne.Ai duhet te kete ajer te paster i cili eshte i dobishem per shendetin tone.
by Erisa
1
Erviola Ndreko Konomi
Edhe përdorimi i burimeve të ripërtëritshme të energjisë, si uji, era dhe energjia diellore sjell shumë pasoja pozitive për mjedisin dhe për krijimin e qytetit ekologjik. Duke përdorur këto burime ne parandalojmë çlirimin e gazeve të dëmshme për atmosferën dhe për rrjedhojë edhe shaqjen e sëmundj... more
by Rozalinda Metaj
1
Erviola Ndreko Konomi
Ekologjia
by Melisa Fejzullau❤️
Një Eko-Qytet është një qytet ekologjikisht i shëndetshëm. Eko-Qytetet janë vende ku njerëzit mun... more
1
Erviola Ndreko Konomi
Nje qytet ekologjik ka nevoje per elemente qe e bejne ate te tille.Duke filluar qe nga lidhja e ngushte e mjedisit me shendetin e gjithsecilit prej nesh,nqs do t kemi nje qytet ekologjik ,ndotja do t ishte me e vogel,do te kishte me pak gaze te demshme ne atmosfere qe do t thote ajer i paster dhe... more
by odesa
1
Erviola Ndreko Konomi
Një nga faktorët më të rëndësishëm që ndikon më së miri në krijimin e një qyteti ekologjik e miqësor me mjedisin është pikërisht përdorimi i transportit publik. Të përdorësh transportin publik, biçikletat e pse jo edhe të ecësh në këmbë ndikon së tepërmi në reduktimin e sasisë së dioksidit të ka... more
by Livia
1
Erviola Ndreko Konomi
Sot, në shekullin XXI, problemi i harmonisë ekologjike midis njeriut dhe natyrës është një nga problemet më të rëndësishme. Për mijëra vjet, njerëzit kanë pirë ujë të pastër dhe marrin frymë ajër të pastër. Por më pas filloi revolucioni shkencor dhe teknologjik dhe mjedisi filloi të përkeqësohej ... more
by Veziko
0

Comments

Rea Alushaj

Një Eko-Qytet është një qytet ekologjikisht i shëndetshëm. Eko-Qytetet janë vende ku njerëzit mund të jetojnë shëndetshëm dhe me ekonomi produktive duke reduktuar ndikimin e tyre në mjedis. Ata punojnë për të harmonizuar politikat ekzistuese, realitetet rajonale dhe tregjet ekonomike të biznesit me burimet e tyre natyrore dhe aseteve mjedisore. Eko-Qytete përpiqen të angazhojnë të gjithë qytetarët në vendimmarrje bashkëpunuese dhe transparente, duke qenë tëndërgjegjshëm për shqetësimet e kapitalit social.

EKO-Qytetet kanë një vizion zhvillimi të integruar, nismat qytetare, administrata publike, industria efikase ekologjikisht, nevojat dhe aspiratat e njerëzve, kultura harmonike, dhe peisazhet natyrore, bujqësia dhe mjedisi i ndërtuar të integrohen funksionalisht ne nje menyre te shendetshem.

Tue, Apr 20, 2021

Erviola Ndreko Konomi

Rea argumento me idet e tua larte tek forumi. Te lutem vendose idene tende tek forumi. :)

Sat, Apr 24, 2021

Reply to this comment

https://www.tricider.com/brainstorming/2k587sPHYG7